My lovely friends

Buat coklat sendiri kemudian , jadikan sebagai side income..MMMM SEDAP.COKLAT, satu perkataan yang menjadi favourite bukan sahaja anak – anak malahan orang dewasa. Siapa tak terliur melihat coklat yang dihias cantik di depan mata. Harga almaklum semua orang tahu coklat agak mahal namun kalau sedap pasti akan mengulang belinya. Coklat juga boleh dijadikan hadiah atau sebagai hantaran atau dihidangkan masa hari raya.

Apa kata menjadikan coklat sebagai side income ibu – ibu. Sekarang sudah ada syarikat melayu yang mengusahakan coklat buatan sendiri. Yang berjaya antaranya Dazzle. Dibawah antara isi di dalam keratan akhbar utusan online yang dapat untuk tatapan umum.Berapa untung buat coklat sendri ? saya tak pasti tetapi antara komen di bicarajutawan.com ( thread - 1997 ) bagi homemade coklat boleh untung 300%. Peralatan agak mahal sebab di Malaysia masih baru pembuatan coklat sendiri.

Ingin lebih mudah apakata jual Coklat fountain lebih sedang disediakan kerana hanya memerlukan coklat yang cair yang biasanya disediakan bersama buah – buahan.
Kalau tidak untuk yang lebih mudah apa kata mulakan dengan menjual coklat buatan orang lain. Blog love.com antara blog yang menjual coklat beerjenama yang sudah dihias.
Nak belajar buat coklat ? Dari satu laman web yang saya jumpa ada. Menyediakan kursus membuat coklat iaitu diblog. http://homechoc.blogspot.com/. Harga kursus pun tak mahal. Untuk lebih lanjut boleh menghubungi tuan punya blog.Posted by Cikgu Murni

2 comments:

suzi said...

kalau tak sempat pegi kelas pun takpe... ada alternatif lain... saya ada jumpa satu laman web yang jual buku cara buat coklat (coklat buatan tangan)

February 22, 2011 at 8:51 PM  
taliff said...

Boleh buat coklat buatan tangan...

Dapatkan Ebook Membuat Coklat

Faedah Coklat dan Ebook membuat coklat sendiri

June 22, 2011 at 9:58 PM