My lovely friends





Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Apa strategy kita sebagai peniaga online untuk hari raya ni ?
Strategy apa ? Yelah persaingan semakin sengit bukan kita sorang je menjual. Jadi apa kapak dan parang yang kita pakai atau kita pakai senjata automatik dari jauh dah kena.

Plan Cikgu ? ada dua plan Nak buat 2 perniagaan  untuk bulan puasa ( testing - testing ).  Gunakan TOOL
facebook paling banyak ( bukan tag orang yek ). Buat Dropship+jual sendiri.

Bercakap marketing, meh tengok fb ads di bawah ni .

Opss tau tak FBADS ?

Iklan sebelah kanan bila kita buka fb.

Berbayar tu ye, perclik lagi kena bayar tapi kita yang menentukan berapa nak bayar. Persaiangan
menjadi lebih sengit bila nak raya ni.  Jadi kretiviti perlu untuk menarik orang KLIk iklan.

Tengok yang mana iklan paling menarik perhatian ?

Tentunya yang atas sebelah kanan sekali dengan perkataan menarik PUTIH DALAM MASA 5 HARI.

CIkgu memang suka simpan IKLAN MANTOP-MANTOP ni sebab senang nak rujuk bila nak promote barang.

kelebihan iklan : penggunaan symbol 


apa menarik mengenai iklan ini. Dia menggunakan symbol-symbol untuk tarik orang KLIK.

Terakhir iklan dibwah . Kelebihannya ia menarik peniaga, gmbar terang dan jelas begitu apa yang di sampaikan.


iklan seterusnya :
kelebihan : like, komen  yang banyak


Berapa banyak cikgu simpan ? berpuluh-puluh dengan niche perniagaan berbeza. Nak untuk perniagaan anda  ? email cikgu dengan tajuk : SAYA NAK IKLAN ITU. untuk lebih lanjut.
Posted by Cikgu Murni

3 comments:

Anonymous said...

Saya kagum dengan idea cikgu. Semoga cikgu berjaya. Jangan lupa persiapan untuk menyambut Ramadhan ya Cikgu. Entah2 ini Ramadhan terakhir kita...

July 1, 2013 at 6:00 PM  
Anonymous said...

Betul ke dengan istilah 'hamba Ramadhan'? Saya tak setuju. ..

July 5, 2013 at 8:52 PM  
Anonymous said...

ilmu ssps cikgu.

August 1, 2013 at 10:12 AM